Drie tips om je afstudeeropdracht succesvol af te ronden

Als jij studeert aan het hoger onderwijs, dan moet je waarschijnlijk een afstudeeropdracht voltooien voordat je je diploma krijgt. Hoe ga je dat regelen? Via StageMax krijg je drie tips waarmee je jouw afstudeeropdracht succesvol kan afronden.

Tip 1: Maak heldere afspraken

Het is van groot belang om zowel met school als met je begeleider heldere afspraken te maken. En niet te vergeten met jezelf! Deze afspraken kun je het beste vastleggen in je stageplan. Dit stageplan maak je voorafgaand aan je afstudeeropdracht. Geef zowel je docent als je begeleider een kopie, zodat zij weten wat de afspraken zijn.

Tip 2: Zorg voor goede begeleiding

Aan het begin van de meeste afstudeeropdrachten wordt afgesproken dat je wekelijks een bespreking hebt met je stagebegeleider. Door de waan van de dag kan het zijn dat deze afspraken vervallen na verloop van tijd. Afspraken kunnen wijzigen, maar zorg ervoor dat je jouw moment met je begeleider blijft houden! Alleen zo blijft de voortgang van je afstudeeropdracht gewaarborgd. Bovendien is dit het moment om problemen en obstakels te bespreken voordat ze onhandelbaar worden.

Tip 3: Leer zoveel mogelijk

Je maakt een afstudeeropdracht om er wat van te leren. Ook als je stage je niet ligt, probeer er dan toch het meeste van te maken. Grijp iedere kans om iets nieuws te leren aan. Je stagewerkgever kan immers een mooie referentie vormen voor potentiele werkgevers in de toekomst. Bovendien is een afstudeeropdracht een goed onderdeel om aan te refereren tijdens sollicitatiegesprekken.

Ben jij nog op zoek naar een afstudeeropdracht? Schrijf je dan gratis in
Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.