Referenties

Referenties

In de jaren dat StageMax actief is hebben we al heel veel studenten geplaatst bij diverse bedrijven. Hieronder vind je hoe verschillende studenten bij hun stage, afstudeeropdracht of startersbaan terecht zijn gekomen en hoe ze dit hebben ervaren!
 

Michèlle (26), Heino

Studente Geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Vanwege mijn minor journalistiek was ik op zoek naar een leuke meewerkstage op het gebied van communicatie. Toen ik me inschreef bij StageMax belden ze me op en kreeg ik deze stageplek aangeboden. Ik ben vervolgens op sollicitatie gesprek gegaan en ben toen aangenomen. De communicatie met StageMax liep erg goed en ben ik zeer tevreden over. Tijdens mijn stage heb ik drie maanden meegelopen op de communicatieafdeling. Het bedrijf waar ik terecht kwam had net een nieuw concept ontwikkeld voor hun elektronicablog. Ik heb geholpen dit verder te ontwikkelen en was daarnaast verantwoordelijk voor het schrijven van de blogs. Ik vond dit erg leuk om te doen en heb mijn stage dan ook afgesloten met een 8! Binnen het bedrijf hing een gezellige sfeer. Iedereen kende elkaar, wat heel fijn voelde. Ik ging er altijd met plezier heen. Na mijn stage kreeg ik ook een baan aangeboden, maar dit kon helaas niet doorgaan omdat ik nog verder ging studeren. 


Bart (21), Zaandam

Afgestudeerde Business IT & Management aan de Hogeschool van Amsterdam

Zoekende naar een afstudeeropdracht schreef ik me op een dag om half 9 ’s avonds in bij StageMax. Nog geen tien minuten later was ik al gebeld en had ik een gesprek bij het bedrijf geregeld! De afstudeeropdracht was bij een bedrijf in Amsterdam dat zich specialiseert in Business Intelligence. Ik heb hier dan ook een BI-oplossing ontworpen en geïmplementeerd voor een klant van mijn stagebedrijf. Mijn opdracht sloot ik af met een 9! Het was een erg leuk bedrijf; de collega’s waren heel behulpzaam en naast dat je vrij formeel en serieus bezig bent, is er ook altijd veel tijd om met elkaar te lachen. Al met al een erg leuke stage! Hierna kreeg ik van mijn baas zelfs een baan aangeboden! Ik werk er nog steeds met veel plezier. 


Wouter (26), Tilburg

Afgestudeerde Commerciële Economie aan de Avans Hogeschool te Den Bosch

Ik had me aangemeld via de site van StageMax zodat ik mailtjes met vacatures zou ontvangen. Eén van die vacatures vond ik interessant en heb ik op gereageerd. Een week later belde Pieter me op en een paar dagen later ben ik op gesprek geweest bij het bedrijf. De dag erna kreeg ik al te horen dat ik was aangenomen! Het contact met StageMax vond ik fijn, alles was prima geregeld. Mijn afstudeeropdracht was een analyse om te kijken hoe het bedrijf meer mensen naar hun merk kon trekken. Ik heb hiervoor een consumenten onderzoek gedaan waarbij ik onder andere mensen heb geïnterviewd en hun aankoopgedrag in kaart heb gebracht. De opdracht sloot ik af met een 8,5! Na mijn afstuderen kreeg ik een baan aangeboden en ik werk er nu nog steeds! Ik heb een erg goede ervaring over gehouden aan mijn afstudeerperiode. Het was een klein bedrijf qua medewerkers, waardoor ik al veel verantwoordelijkheden kreeg en er een open en directe structuur was tussen de collega’s. Dit zorgde voor een fijne samenwerking! 


Joran (22), Hilversum

Student Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Utrecht    

In het tweede jaar van mijn opleiding was ik dringend op zoek naar een stageplek en toen zag ik dat er sites waren waarbij je makkelijk in contact kon komen met bedrijven. Zo ook StageMax. Ik had via de site gereageerd op een vacature en een week erna had ik gelijk al een gesprek! Alles ging behoorlijk vlot. Tijdens mijn stage heb ik twee apparaten ontwikkeld. Ik heb contact mogen leggen met de producent ervan en heb het hele ontwerpproces doorlopen. Het was helemaal perfect! Mijn stage heb ik afgerond met een 9,2! Er waren fijne collega’s; ik had goed contact met iedereen. De directeur was makkelijk benaderbaar en nam tijd om advies te geven, ook buiten het beroep om. Ik kon met alles bij hem terecht. 

 

Wouter (22), Wijk bij Duurstede

Afgestudeerde Informatica aan de Hogeschool Utrecht

Via StageMax heb ik kunnen afstuderen bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in Informatiesystemen. Ik heb hier onderzoek gedaan naar en de basis gelegd voor testmogelijkheden binnen het bedrijf. Ook heb ik daar toen een prototype voor gemaakt. De opdracht was erg leerzaam en heb het uiteindelijk afgesloten met een 7. Het bedrijf was zeer tevreden en wilde ook vragen of ik daarna er nog wilde blijven werken. Ik vond het een fijne werkplek en de collega’s waren heel aardig en behulpzaam, maar vanwege de hoge gemiddelde leeftijd heb ik er zelf voor gekozen om daar toch niet te blijven werken. 

 

Stef (22), Beverwijk

Student Mediatechnologie aan de Hogeschool Leiden

Ik heb mijn derdejaars stage gelopen bij een webbureau in Haarlem. Ik heb hier onderzoek gedaan naar de front-end performance en heb dit geoptimaliseerd in de bestaande website. Vervolgens heb ik daar een profiel voor ontworpen en heb ik dit sneller gemaakt voor toekomstige projecten. Ik vond het een erg leuke stage en heb er veel geleerd. Uiteindelijk heb ik de stage afgesloten met een 7,8! Het was een erg leuk bedrijf; zo leuk dat ik daar nu waarschijnlijk ook kan gaan afstuderen! Ook de begeleiding vanuit StageMax was zeker van te voren heel goed. Nadat ze contact met me hebben opgenomen ben ik heel snel op gesprek kunnen gaan bij het bedrijf. Binnen een week ben ik daar langs geweest en was alles rond!

 

Liesbeth (23), Vianen

Afgestudeerde Commerciële Economie aan de Hogeschool Utrecht

Mijn afstudeeropdracht heb ik uitgevoerd bij een innovatieve ICT-dienstverlener in mijn woonplaats. Zij hadden nieuwe software ontwikkeld en dit wilden ze uitbreiden naar Duitsland. Ik heb toen een communicatieplan geschreven voor de Duitse markt. Vlak daarvoor had ik mijn minor gedaan in Duitsland, dus ik vond het erg leuk dat ik hier weer mee te maken had! Mijn onderzoek werd ook goed gefasciliteerd vanuit de organisatie. Ik mocht bijvoorbeeld mee naar beurzen, zodat ik daar interviews kon afnemen. Mijn opdracht heb ik afgerond met een 7.3, als ik het me goed herinner. Het was echt een leuk bedrijf met een fijne, informele sfeer op de werkvloer. We gingen 's middags gezellig lunchen en er was altijd een vrijdagmiddagborrel. Ook kon je altijd vragen stellen en dachten ze goed mee met mijn onderzoek! De begeleiding vanuit StageMax vond ik goed. Ze belden me steeds om te vragen hoe het ging, zoals na mijn sollicitatiegesprek en na mijn eerste stagedag. Al met al een goede ervaring! 

 

Marcel (27), Wageningen

Afgestudeerde Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Mijn ervaring via StageMax en het bedrijf waar ik terecht ben gekomen was wel goed. Ik had via de site van StageMax op een vacature gereageerd. Behalve een telefonisch gesprek, heb ik niet heel veel contact gehad met StageMax. Voor mijn afstudeeropdracht heb ik het proces van een machine in kaart gebracht. Het was een interessante opdracht die ik uiteindelijk heb afgesloten met een 7. Het was een leuk bedrijf en ik werd er goed begeleid. 

 

Melissa (26), Eindhoven

Afgestudeerde Human Resource Management aan de Avans Hogeschool

Toen ik op zoek was naar een afstudeeropdracht schreef ik me in bij StageMax. Ik ontving toen een mailtje van Ilona over de vacature; dat deze aan zou sluiten bij mijn studie. Ik vond het ook een erg interessante opdracht en heb daarom toen gesolliciteerd. Ik werd vervolgens gebeld en al vrij snel kon ik starten bij het bedrijf! De begeleiding vanuit StageMax vond ik eigenlijk gewoon prima. Het bedrijf is een ICT dienstverlener. Ik heb hier onderzoek gedaan naar Java professionals en hoe zij benaderd willen worden voor een baan. Ik deed dus echt het recruitment gedeelte. Mijn opdracht vond ik erg interessant en heb ik afgesloten met een 7! Voordat ik begon met afstuderen had ik een sollicitatiegesprek gehad bij het bedrijf. Hier heb ik heel duidelijk antwoord gekregen op mijn vragen en was duidelijk waar de noodzaak van mijn onderzoek lag. Hierdoor werd de context duidelijk voor mij, wat ik mooi kon gebruiken in mijn plan van aanpak! Ik vond het een erg leuk bedrijf om af te studeren. Sterker nog; ik werk er nu nog steeds! Het is een jong en enthousiast bedrijf dat hard groeit. Door de platte organisatie is er veel mogelijk en als je iets wilt kan het dan ook snel uitgevoerd worden. De baas was ook mijn stagebegeleider!

 

Vincent (23), Apeldoorn

Afgestudeerde Informatica aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Ik had mijn derdejaars stage ook via StageMax geregeld. In de periode voordat ik ging afstuderen kreeg ik dan ook weer verschillende aanbiedingen per mail. Hier heb ik toen op gereageerd en zo is er volgens een afspraak voor me geregeld met een bedrijf dat gespecialiseerd is in webdesign, webdevelopment, webhosting en online marketing. Zover begeleiding vanuit StageMax nodig was, vond ik dit voldoende. Als afstudeeropdracht heb ik een configurator gemaakt in PHP om bezoekers van de website relevante teksten aan te bieden. Ik vond het een leuke en uitdagende opdracht! Ook het bedrijf vond ik leuk om te werken. Er heerste een goede sfeer en ik werkte in een gezellig team. Ook werd ik goed begeleid. Na mijn afstuderen kreeg ik een baan aangeboden, die ik ook heb geaccepteerd! 

 

Aron (27), Bergen op Zoom

Afgestudeerde Business IT & Management aan de Avans Hogeschool te Breda

Toen ik moest gaan afstuderen was ik verschillende vacatures aan het zoeken via Google. Zo ben ik ook terecht gekomen bij een aantal vacatures van StageMax en ben ik in contact gekomen met Ilona. Zij bood mij deze opdracht aan en toen ben ik op gesprek gegaan bij het bedrijf. Ik merkte al snel dat er een klik was en ben toen begonnen met mijn afstudeeropdracht. Ik heb een klantcontact management systeem geïmplementeerd in de organisatie. Samen met de business developer ging ik kijken hoe het huidige salesproces in elkaar zat en hoe het gewenste proces eruit zag en bewerkstelligd kon worden. We kwamen erachter dat dit kon met een bepaald CRM-systeem. Dit heb ik toen geïmplementeerd. Ik vond het een zeer leuke opdracht; heel divers en er kwamen veel verschillende aspecten bij kijken. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd met een 8,8! Al met al heb ik een hele positieve ervaring over mijn afstuderen. Er was goede begeleiding, het was een leuke opdracht en ik heb er veel kunnen leren. 

 

Joram (24), Rozenburg

Afgestudeerde Small Business & Retail Management aan de Hogeschool Rotterdam

Het vinden van een afstudeerplek ging makkelijk. Ik stond ingeschreven bij StageMax, al vrij snel had ik een gesprek en heb ik meteen doorgepakt en zo kon ik aan mijn afstuderen beginnen. Dus tegenover StageMax sta ik hartstikke positief. Het bedrijf waar ik terecht kwam was best wel groot, dus ik moest wel wennen aan de bedrijfscultuur. Ik kreeg wel alle mogelijkheden om mijn scriptie te schrijven, dus dat was natuurlijk wel super fijn. Uiteindelijk mocht ik daar ook blijven werken na mijn afstuderen, maar het was me wel duidelijk geworden dat dit toch niet was wat ik zocht, dus dit aanbod heb ik afgeslagen. Voor mijn opdracht heb ik onderzoek gedaan naar de gedachte achter de herpositionering van het bedrijf. Ze hadden vlak voordat ik begon een nieuwe huisstijl en website laten ontwikkelen, etc., maar zonder een echte gedachte daarachter. Ik heb dit idee in kaart gebracht, onderzocht wie de klanten zijn en wat zij precies willen. Ik heb dus eigenlijk een theoretische onderbouwing geschreven voor de veranderingen om zo meer toegevoegde waarde te creëren. Ik vond het een leuke opdracht om uit te voeren, maar wel erg theoretisch aangestuurd vanuit school. Ik heb mijn opdracht afgesloten met een 8 en mijn presentatie met een 9! 

 

Cindy (24), Maarssen

Student Elektrotechniek aan de Hogeschool Utrecht

In mijn tweede jaar was ik lang bezig geweest met zoeken naar een buitenlandstage, wat uiteindelijk niet lukte. Toen kwam ik in contact met StageMax en vanaf dat moment ging het eigenlijk heel snel. Ik kon al snel op gesprek bij het bedrijf en voor ik het wist was ik aangenomen! De communicatie met StageMax verliep goed. Ik vond het fijn dat er van te voren werd gebeld en ook na mijn sollicitatiegesprek belden ze mij om te vragen hoe het was gegaan. Ook werd ik goed op de hoogte gehouden over de sollicitatieprocedure en boden ze me hulp aan bij het schrijven van dingen. Tijdens mijn stage hield ik me vooral bezig met berekeningen maken voor elektromagnetische beïnvloedingen van hoogspanningslijnen. Ik werkte met de NEN-norm. Ik vond het een interessante opdracht. Ik had hier nog niet mee gewerkt op school, dus ik vond het leuk om iets extra's te leren! Mijn stage sloot ik af met een 7, geloof ik. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in het berekenen en ontwerpen van hoogspanningsverbindingen, was leuk en gezellig. We zaten met z'n allen in één ruimte, waardoor er korte communicatielijnen waren. Hierdoor was het niet beangstigend om iets te vragen. Ik werd met open armen ontvangen! 

 Toon resultaten