Tips voor het verkrijgen van meer volgers op Instagram

Ben jij zeer actief op social media waaronder Instagram en/of ben jij een online marketing expert (in spe)? Dan is het voor jou vast een must have om meer volgers te verkrijgen op Instagram. 

Populariteit is niet alleen leuk voor het zelfvertrouwen, maar kan ook een positieve werking hebben op toekomstige werkgevers in de social mediabranche. Men herinnert je beter en dat komt je personal brand ten goede. Mensen willen graag geassocieerd worden met andere populaire mensen (zo ook bedrijven), want op deze manier fungeer je eigenlijk als het plaatje van het bedrijf en hoe meer volgers je hebt, des te meer mensen bekend raken met het merk van het bedrijf waar jij voor werkt. Hoe bekender een bepaald merk van een bedrijf wordt, des te meer er wordt afgezet. Hier zullen potentiële werkgevers maar al te blij mee zijn. 


Maar hoe verkrijg je nou meer volgers?
Hieronder staat een aantal tips om meer volgers te krijgen op je Instagramprofiel.


1.    Continuïteit is key

Dit is eerder regel dan slechts een tip, want zonder regelmaat weten je volgers niet waar ze aan toe zijn. Wanneer ze enige indicatie hebben van de continuïteit, dan kunnen ze zich verheugen op de volgende post en wordt de kwaliteit van je Instagram posts steeds meer gewaardeerd.

 

2.    Durf je zelf bloot te geven

Voor krachtige content is het van belang dat je je volgers een duidelijk beeld geeft van jezelf. Daarbij kan je prima een aantal posts publiceren die een kijkje op jouw dagelijkse leven geven. Juist door niet alleen zakelijke content te leveren, creëer je een goodwill bij je volgers.  De reden hiervoor is dat je volgers zich veel beter met jou kunnen identificeren.

 

3.    Koppel je Instagramaccount aan je Facebookaccount

Het is eigenlijk heel simpel: hoe vaker je naam voorbij komt, des te groter is het bereik.  Als jij gekoppeld bent aan zowel Instagram als Facebook, kunnen de mensen die bijvoorbeeld geen Instagramaccount hebben, toch jouw Instagramboodschappen zien. Een waarschijnlijk gevolg hiervan is dat je meer likes, meer reacties en meer volgers kunt krijgen.

 

4.    Plan je content in via Autogrammer

Dit programma is te vergelijken met bijvoorbeeld Hootsuite voor het social mediakanaal Twitter. Je kunt door middel van dit programma je content automatisch van tevoren inplannen. Zo hoef je er niet meer dagelijks mee bezig te zijn en kun je met een gerust hart andere taken gaan doen.

 

5.    Meer likes verkrijgen door middel van de juiste hashtags

Een deel van de instagramgebruikers komt op berichten terecht door op bepaalde hashtags te zoeken in plaats van een specifieke gebruiker. Wanneer je een Engelstalig populaire (zoek)term als hashtag gebruikt, zullen alle gebruikers die hierop filteren bij jouw profiel uitkomen.

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.