Voordelen van bloggen

Het internet staat tegenwoordig vol met verschillende blogs van professionele bloggers en BN’ers, zoals over mode, food, sport, economie, lifestyle, moeder zijn, politiek en entertainment. Tegenwoordig zie je echter steeds meer studenten die actief aan het bloggen gaan. Waarom doen ze dat? En wat kan het je opleveren? Bekijk snel waarom bloggen aantrekkelijk voor je kan zijn! 

 

Gratis

Afgezien van de tijd die het kost om een leuk onderwerp te bedenken waarover je gaat bloggen, de bijbehorende research en het uiteindelijke schrijven van je blog, is bloggen helemaal gratis en daardoor toegankelijk voor iedereen! 

 

Jijzelf als een merk

Bloggen is een goede manier om je personal brand te vormen en te laten zien aan de wereld. Je schrijft onder je eigen naam over onderwerpen die jou fascineren, die jou raken en waar je een mening over hebt. Mensen kunnen door het lezen van jouw blog jou als een expert op een bepaald gebied gaan zien, mits de inhoud plausibel is natuurlijk. 

 

Spread the word 

Net zoals bij een profielwebsite word je door een blog beter vindbaar op het internet. Toekomstige werkgevers kunnen via het internet al zien waar jij je mee bezighoudt en kunnen jouw expertise op een bepaald vakgebied als het ware inschatten. Daarnaast kan het bezoekersaantal op jouw blog ervoor zorgen dat je beter vindbaar bent in de zoekmachines. Tot slot kun je in je blog je andere social media noemen, zoals je Facebook, LinkedIn en Twitter, waardoor je nog beter te vinden bent. 

 

Onderscheidend

Het is de kunst om in een blog te laten zien wie jij bent en waarom je zo handelt of tegen dingen aankijkt. Als je dit goed kunt verwoorden en over kan brengen aan de lezers, dan kun je onderscheidend zijn. Volgers waarderen het wanneer je oprecht en zo authentiek mogelijk bent. Ze worden meegenomen door je schrijfstijl en er ontstaat min of meer een online connectie tussen jou en je lezers.

 

Jouw blog kun je natuurlijk in je cv vermelden, zodat een werkgever een beter beeld krijgt van jouw profiel. Vind je het moeilijk om een cv op te stellen? Lees dan snel hoe je een goed cv schrijft

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.