3 tips om succesvol te netwerken

Als student krijg je vaak te horen dat het belangrijk is om een goed netwerk op te bouwen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe pak je dit eigenlijk aan? Lees onderstaande 3 tips en word een succesvolle netwerker! 

 

1. Wees aanwezig op de juiste plek

Ga regelmatig naar netwerkborrels, beurzen of andere activiteiten waar professionals uit jouw vakgebied aanwezig zijn. Op die manier kan je gemakkelijk kennismaken met zowel bedrijven als experts. Daarnaast krijg je ook meteen de kans om jezelf te presenteren en te laten zien wat jij te bieden hebt in deze markt.

 

2. Wees ook online actief

Het internet en met name social media speelt tegenwoordig een belangrijke rol in het bedrijfsleven. Wees dus ook actief op digitale media, zoals het zakelijke sociale netwerk LinkedIn. Het is belangrijk dat je hier representatief en professioneel overkomt, dus houd je persoonlijke social media accounts gescheiden van je zakelijke accounts. Weet je niet zeker of je een LinkedIn profiel aan zou moeten maken? Lees dan deze 3 redenen waarom LinkedIn erg nuttig is voor een student. 

 

3. Tweerichtingsverkeer 

Tijdens een netwerkgesprek willen beide partijen voordeel uit de ontmoeting halen, dus help elkaar. Het is namelijk belangrijk dat je elkaar iets gunt. Als je dit doet, zal dit je wederzijdse band versterken en dit kan alleen maar voordelig zijn in de toekomst! Als je eenmaal contact hebt gemaakt met een aantal interessante personen, kun je je netwerk heel makkelijk uitbreiden door middel van het netwerk van deze contacten. Jij kan echter ook personen uit je eigen netwerk met elkaar in contact brengen om hen te helpen. Op die manier kan je echt iets voor elkaar betekenen. Het gaat dus niet alleen om nemen, maar ook om geven!

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.