Voordelen van het lopen van een bestuursjaar

Veel studenten doen naast hun studie ook extracurriculaire activiteiten, zoals het lopen van een stage of een bestuursjaar. Er wordt vaak gedacht dat een bestuursjaar gelijk staat aan een jaar lang alleen maar feesten en plezier hebben. Toch is het ook erg hard werken. Lees hieronder welke voordelen je haalt uit een bestuursjaar. 

 

Vaardigheden ontwikkelen 

Tijdens een bestuursjaar kom je meer over jezelf te weten, met name wat je kwaliteiten zijn en wat juist je zwakke punten zijn. Bovendien krijg je de mogelijkheid om aan je negatieve punten te werken. Daarnaast zul je specifieke vaardigheden als leiderschap en verantwoordelijkheid ontwikkelen. Je zult het gezicht van een vereniging zijn en daarom ook namens de hele vereniging gaan spreken. Dit zal er dus toe leiden dat je erg verantwoordelijk wordt en je communicatief beter zal worden. 
    

Netwerk opbouwen

Als je in een bestuur zit, kom je met een hele hoop mensen in aanraking. Hierbij kan je denken aan leden van de vereniging, maar ook aan bedrijven met wie de vereniging een samenwerking of sponsorovereenkomst aangaat. Deze mensen kun je allemaal toevoegen aan je netwerk, waardoor je in een korte tijd een enorm netwerk op kunt bouwen. 

 

Cv uitbreiden

Het is altijd positief als je extracurriculaire activiteiten kunt noemen op je cv. Het staat daarom ook heel mooi op je cv als je in een bestuur hebt gezeten. Dit is iets wat door bedrijven erg wordt gewaardeerd, waardoor je tijdens een sollicitatieprocedure vaak een streepje voor hebt op andere kandidaten. 

 

Mooie ervaring

Zoals eerder gezegd, heb je naast al het harde werk ook erg veel plezier gedurende je bestuurstijd. Het is een geweldige ervaring, waar je veel van zult leren en je na je studie nog hele mooie herinneringen aan over zult houden. 

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.