Fontys Hogeschool

Weetjes over Fontys

  • 28 instituten in Bergen op Zoom, Eindhoven, Helmond, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Sittard, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Utrecht, Veghel en Venlo.

  • 44.000 studenten

  • 4.400 medewerkers

  • 131 opleidingen in de sectoren Communicatie, Media & Vormgeving, Economie & Marketing, Gezondheidszorg, ICT, Kunsten, Mens en Maatschappij, Natuurwetenschappen, Onderwijs, Rechten, Sport, Talen, Techniek.

 

Tevredenheid studenten

Uit de Nationale Studenten Enquête zijn de volgende cijfers van tevredenheid onder de studenten naar voren gekomen, er is een gemiddelde van de verschillende locaties genomen:

  • De bereikbaarheid van je instelling

4,0/5

  • De beschikbaarheid van werkplekken

3,4/5

  • De bibliotheek/mediatheek

3,6/5

  • De digitale leeromgeving    

3,5/5

  • De geschiktheid van de onderwijsruimten

3,7/5

  • De geschiktheid van werkplekken

3,5/5

 

De studenten die studeren met een functiebeperking hebben Fontys Hogeschool beoordeeld met een gemiddelde van 3.2/5.

 

Uniek:

Groei door aandacht en uitdaging

‘Groei door aandacht en uitdaging’ is het motto van Fontys Hogeschool. Zij bieden elke student ruimte om zijn talenten te ontplooien in de context van de maatschappelijke ontwikkelingen. Door middel van uitdagend onderwijs en praktijkgericht onderzoek brengen ze het maximale uit de student naar boven. De beroepsgerichte, persoonlijke en socialiserende vorming zijn voor Fontys één samenhangend geheel. Elke medewerker en elke docent wordt uitgedaagd zich te verbeteren en te blijven ontwikkelen.

 

Groot in kleinschaligheid

Fontys is groot, omdat ze als brede hogeschool bijna alle sectoren in de samenleving bedienen. Daarmee zijn ze thuis in veel disciplines. Dat stelt ze in staat om in de breedte bij te dragen aan de complexe en multidisciplinaire uitdagingen van de maatschappelijke agenda’s.
Fontys is groot in kleinschaligheid. Het onderwijs is kleinschalig georganiseerd. Zo laten ze de student groeien als professional en als individu in de dagelijkse praktijk. Voor de studenten is de beroepsopleiding de thuisbasis. Het is een stimulerende en inspirerende onderwijsleeromgeving: herkenbaar en persoonlijk. Met eigen docenten en een eigen ruimte in de gebouwen. Medewerkers zijn herkenbaar en worden gezien. Dat bindt en boeit. Fontys is dan ook herkenbaar door een cultuur van verschil en eigenheid in de breedte van de organisatie.

 

Transparant en aanspreekbaar

Ze voeren op transparante wijze een professionele dialoog met in- en externe stakeholders. Daarmee zijn ze aanspreekbaar op hun handelen en bijdrage aan de veranderingen in de samenleving. Fontys Hogeschool neemt zelf verantwoordelijkheid voor hun kwaliteit en maatschappelijke betekenis en zoekt actief de kansen op om hun daarover extern te verantwoorden. Intern gaat de aandacht uit naar het elkaar aanspreken en het afleggen van verantwoording.

 
Toon resultaten
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.
Akkoord