Discriminatie

Er is sprake van discriminatie wanneer er onterecht onderscheid wordt gemaakt tussen mensen of groepen. Vaak gaat het om zaken als afkomst, geslacht, geaardheid of leeftijd. Discriminatie is per wet verboden in Nederland, maar soms komt het toch voor. Als je het idee hebt dat je tijdens je stage of afstudeeropdracht gediscrimineerd wordt, wees dan zo verstandig om dit aan te pakken. Als je de situatie in eerste instantie accepteert, zal het steeds moeilijker worden om het later nog te veranderen.

 

Wat kan je doen? Je hebt een aantal mogelijkheden. Als je gediscrimineerd wordt door je collega's, dan kan je dit met je bedrijfscoach overleggen. Voel je je hier niet goed bij of is je bedrijfscoach erbij betrokken, stap dan naar je docentbegeleider of leg contact met de vertrouwenspersoon van je opleiding. Elke opleiding heeft minstens twee vertrouwenspersonen in dienst. Vanuit StageMax is er ook altijd iemand die jou een luisterend oor kan bieden of advies kan geven. Aarzel niet om ons gewoon te bellen of mailen.

Mocht je serieuze stappen willen ondernemen, dan kan je een verzoek om een oordeel indienen bij het College voor de Rechten van de Mens.

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.