Hoe schrijf je een nette mail?

Als je studeert zal het wel vaker voorkomen dat je een nette e-mail moet schrijven. Het is immers mogelijk dat je contact moet opnemen met een docent, de coördinator of een stagebedrijf. Op welke punten moet je letten bij het schrijven van een nette e-mail?

 

Briefconventies

Maak bij het schrijven van je mail gebruik van reguliere briefconventies. Denk hierbij aan een aanhef zoals ‘Beste meneer/mevrouw,’ of ‘Geachte meneer/mevrouw,’ en een afsluiting als ‘Met vriendelijke groet,’. 

 

Kort maar krachtig

Mails zijn niet bedoeld voor ellenlange teksten. Wees dus kort maar krachtig. Het is daarbij belangrijk dat je meteen in de eerste of tweede zin van je tekst duidelijk maakt wat het doel is van de mail. 

 

Taalgebruik

Aangezien je een nette mail schrijft, is het ook van belang dat je formeel taalgebruik in je e-mail hanteert. Maak dus geen gebruik van spreektaal. 

 

Spel-en taalfouten

Lees na het typen van je mail de tekst even na om eventuele taal- of spelfouten te verbeteren. Het komt immers onverzorgd en ongeïnteresseerd over als je een mail met fouten stuurt. Bekijk ook even wat de meest voorkomende taalfouten zijn.

 

E-mailadres

Let erop dat je het bericht verstuurt vanuit een net e-mailadres. Je zou hierbij kunnen denken aan je studentenmailadres of een ander mailadres met je naam. Zorg er in ieder geval voor dat je niet je foute MSN-adres uit groep 8 gebruikt. 

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.