Wat kun je beter niet op je cv zetten?

Je cv schrijven is iets waar je veel aandacht en tijd aan moet besteden. Als je ergens solliciteert is dit immers de eerste kennismaking die het bedrijf met jou heeft. Het is daarom belangrijk dat je niet een overload aan irrelevante informatie noemt, jezelf niet negatief afschildert of dat je je werkgever een verkeerde indruk geeft. Zorg daarom dat je onderstaande aspecten niet op je cv vernoemd. 

 

1. Irrelevante bijbaantjes

Het is niet nodig om alle bijbaantjes die je hebt gehad op je cv te zetten. Zorg dat je hier een selectie uit maakt, zodat je alleen die baantjes op je cv noemt die relevant kunnen zijn voor je toekomstige baan. Zo kan je een baantje als oppasser in veel gevallen weglaten op je cv. 

 

2. Lage cijfers

Als je grote projecten hebt uitgevoerd tijdens je studie is het meestal gebruikelijk om het cijfer hiervan te noemen op je cv. Je kunt hierbij denken aan stages en je afstudeerscriptie. Heb je dergelijke projecten echter met de hakken over de sloot gehaald, dan zou het verstandiger kunnen zijn om het cijfer of gemiddelde niet te noemen op je cv. Een cijfer als een 7 of hoger komt erg goed over, maar als dit lager is zou dit een negatief beeld kunnen geven van jouw werkinstelling en motivatie. 

 

3. Onafgemaakte studies

Het is beter om onafgemaakte opleidingen weg te laten op je cv. Het overkomt veel studenten dat zij beginnen aan een opleiding, maar hier na een jaartje mee stoppen. De ene student stopt met een studie, omdat het achteraf toch niks voor hem blijkt te zijn. De andere student moet verplicht stoppen, omdat hij zijn Bindend Studie Advies (BSA) niet gehaald heeft. Hoe dan ook kan een niet-afgeronde studie een verkeerde indruk geven aan je toekomstige werkgever. Het is daarom beter om dit niet te vernoemen op je cv. 

Toon resultaten
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.
Akkoord