Praktijkervaring WO-opleidingen

Er heerst een algemeen idee dat het HBO met name gericht is op de praktijk en het WO juist op de wetenschap. Dit is dan ook een reden voor veel middelbare scholieren om niet voor een universitaire opleiding te kiezen. Ze hechten namelijk meer waarde aan praktijk dan aan wetenschap. Natuurlijk verschillen het HBO en WO wel qua insteek, maar het is zeker niet waar dat de universiteit het belang van praktijk niet inziet. Het wordt de laatste jaren zelfs op steeds meer manieren gestimuleerd. Hoe wordt er nu praktijk toegevoegd aan de wetenschap?

 

1. WO-stage

 

Op de universiteit is het niet verplicht om stage te lopen, maar vaak wordt er wel de mogelijkheid gegeven om dit te doen. De meeste opleidingen bevatten een vrij deel dat ingevuld kan worden met minoren. Het is aan de student zelf of hij dan besluit om vakken of een stageminor te volgen. Er is echter niet in iedere studie ruimte om stage te lopen, maar dan zou je er als student altijd nog voor kunnen kiezen om in de zomer een stage te lopen of tijdens een tussenjaar. Ben je benieuwd naar waarom het zo interessant is om een WO-stage te lopen? Lees dan deze vier redenen!

 

2. Onderzoek bij een bedrijf

 

Het spreekt voor zich dat wetenschappelijk onderzoek een belangrijk deel uitmaakt van het WO, maar ook hier kan je je eigen draai aangeven. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je onderzoek uit te voeren bij een bedrijf en zo toch ervaring op te doen in de praktijk. Bedrijven waarderen dit ook enorm, omdat vaardigheden zoals een analytisch vermogen een kritische blik op de organisatie kunnen werpen. Hier kan de organisatie veel van leren en door groeien. Kortom, jij krijgt dat stukje praktijkervaring dat je miste en jij helpt tegelijkertijd het bedrijf vooruit!

 

3. Lesstof koppelen aan situaties in de praktijk

 

Veel docenten proberen vandaag de dag niet meer slechts theorie over te brengen aan studenten. Vaak koppelen zij de theorie aan actuele gebeurtenissen en dagelijkse situaties uit de praktijk. Door deze koppeling wordt er toch een praktisch tintje gegeven aan de lesstof.

 

Kortom, een gebrek aan praktijk is zeker geen reden om niet voor een WO-opleiding te kiezen!

 
Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.