Nederland of buitenland?

De keuze tussen stage in Nederland of in het buitenland kan lastig zijn. Een stage in het buitenland kan soms wat meer onzekerheden en opstartproblemen met zich meebrengen, maar vaak is het wel een groot avontuur. Hieronder zetten we de voordelen even op een rijtje.

 

Stage in Nederland

Het is vaak makkelijker om in Nederland een stage te vinden. Je kent veel mensen die je misschien kunnen helpen, je spreekt de taal goed en je onderwijsinstelling heeft vaak goede connecties met bedrijven. Daarnaast kun je blijven wonen waar je woont. Je hoeft je vrienden en familie dus niet voor langere tijd te missen. Verder wordt hier bijna overal Nederlands gesproken. Dat maakt het een stuk makkelijker om te praten met je collega's en begeleider. Bovendien levert het je connecties op die jou later kunnen helpen om een baan in Nederland te vinden.

 

Stage in het buitenland

Een stage in het buitenland is absoluut een waardevolle levenservaring. Niet alleen krijgt je talenkennis een flinke boost, ook leer je een nieuwe cultuur van dichtbij kennen. Daarnaast zie je dat bedrijven vaak stagiairs uit verschillende landen aannemen, dus je leert veel mensen uit verschillende culturen kennen.

 

Een stage in het buitenland kan ook een beetje aanvoelen als gratis vakantie. Naast je stage van (meestal) 40 uur, heb je natuurlijk veel vrije tijd in het land. Je kan er ook nog voor kiezen om voor of na je stage nog een tijd in het land te verblijven om rond te reizen.

Toon resultaten
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.
Akkoord