Zoeken en vinden

Er zijn diverse manieren om een stage in het buitenland te vinden. Je kan het beste op tijd beginnen met zoeken, dan heb je de meeste keuze en heb je voldoende tijd om je voorbereiding op jouw buitenlandse stage te regelen. Voor sommige landen kan dit namelijk veel tijd kosten. Bovendien is een ticket vaak goedkoper naarmate je vroeger boekt.

 

Zelf een buitenlandse stage regelen

Er zijn veel manieren waarop je zelf een mooie stage in het buitenland kan vinden. Grote internationale ondernemingen bieden vaak stageplekken aan voor buitenlandse studenten. Kijk eens op de website van bedrijven die je aanspreken. Via-via is ook voor buitenlandse stages een mooie manier om een stageplek te vinden. Vraag aan bekenden of ze bij de buitenlandse vestiging van hun werkgever willen informeren naar een stageplek voor jou.

 

Via school een buitenlandse stage regelen

Onderwijsinstellingen hebben meestal relaties met internationale ondernemingen. De meeste HBO-instellingen en universiteiten hebben een bureau 'buitenland' dat dit soort dingen regelt. Je kunt ook met oud-stagiairs in contact komen die jou op weg kunnen helpen met de zoektocht naar een stage.

 

Bemiddelingsbureaus

Er zijn enorm veel bemiddelingsbureaus die voor jou een stage in het buitenland kunnen regelen. De meeste bureaus zijn gespecialiseerd in één land of continent. De werkwijze van ieder bureau is anders. Sommigen zoeken alleen een stage voor je, terwijl anderen ook jouw cv en motivatiebrief vertalen. Daarnaast bieden bemiddelingsbureaus ook huisvesting en hulp met het aanvragen van een visum. De bureaus verschillen sterk in werkwijze en kostenplaatje. Informeer daarom van tevoren goed wat het bemiddelingsbureau allemaal voor je doet en voor welke prijs ze hun diensten aanbieden.

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.