Stage zoeken in crisistijd

Zoals je vast wel hebt gemerkt, is het de laatste jaren niet makkelijker geworden om een leuke en geschikte stage of afstudeeropdracht te vinden. Dit is mede te wijten aan een wereldwijde crisis die ook in Nederland zijn weerslag kent. Hoewel we officieel langzaam uit de crisis kruipen, is het nog altijd lastig om ergens aan de bak te komen.

 

Bijna wekelijks worden reorganisaties aangekondigd bij grote gevestigde bedrijven zoals Achmea, Rabobank en TUI. Als een bedrijf groot aan het reorganiseren is, zie je vaak dat stagiairs en afstudeerders even op een laag pitje komen te staan. De vraag is dan natuurlijk: waar kan je tijdens de crisis nog wel een leuke en uitdagende stage of afstudeeropdracht vinden?

 

Het antwoord ligt bij de motor van de economie, namelijk het midden- en kleinbedrijf, kortweg het MKB genoemd. Veel MKB-bedrijven doen ondanks de crisis goede zaken en laten mooie winst- en groeicijfers zien.

 

Als we nog specifieker gaan kijken, zien we twee branches die er bij uitstek uitspringen met betrekking tot het aantal beschikbare stage- en afstudeerplekken. Allereerst doet de technische branche het zeer goed en deze laat dit jaar wederom erg positieve groeicijfers zien. Daarnaast presteert de ICT-branche erg goed. Bij technische bedrijven is men hard bezig met het opvangen van de tekorten die ontstaan doordat veel technisch personeel binnenkort met pensioen gaat. Daarnaast groeit de ICT-branche steeds verder omdat meer dagelijkse zaken vaker online verlopen. Die groei lijkt de komende jaren nog niet af te nemen.

 

StageMax helpt je graag om in contact te komen met deze MKB-bedrijven (of natuurlijk de grote bedrijven die wél stagiairs zoeken). Wij zorgen ervoor dat je op een plek terecht komt waar je je goed thuis voelt en waar het klikt tussen jou en de organisatie. Kortom: schrijf je gratis bij ons in en we zoeken mee naar vacatures die overeenkomen met je cv en voorkeuren.

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.