Marketing

Tijdens je studie Commerciële Economie of Marketing heb je veel geleerd over productontwikkeling en marktbewerking. En dan is het moment aangebroken dat je op zoek moet naar een stage. Je kunt veel kanten op doordat (met name) Commerciële Economie een brede studie is. Ga eerst bij jezelf te rade wat je graag wil doen en wat voor organisaties je leuk vindt. Wij leggen je alvast uit welke mogelijkheden je hebt.

 

Afstudeerstage marktonderzoek

Voordat een bedrijf een nieuw product in de markt zet, volgt doorgaans eerst een marktonderzoek. In een marktonderzoek wordt gegeken hoe de huidige markt voor een product of dienst eruitziet en wie de concurrentie is. Vervolgens wordt in kaart gebracht hoe de markt het beste bewerkt kan worden als het product of de dienst eenmaal gerealiseerd is. Meestal is een stagiair zijn volledige stage bezig met het doen van een marktonderzoek. Het komt ook voor dat je gedeeltelijk mee mag werken met het uitvoeren van je plan.

 

Het doen van onderzoek is een fundamenteel onderdeel van een marktonderzoek. Je moet gestructureerd te werk gaan en in staat zijn om analyses uit te voeren op basis van de data die je verzameld hebt. Daarna ga je aanbevelingen schrijven over het te volgen marktbewerkingsplan. Kortom, een stage voor marketingstudenten die kunnen schrijven, analyseren en onderzoek doen.

 

Stage klanttevredenheidsonderzoek

Zijn onze klanten blij met onze dienstverlening of met ons product? Deze hoofdvraag ga jij beantwoorden tijdens een klanttevredenheidsonderzoek. Hiervoor ga je klanten enquêteren over hoe ze het product of de dienst hebben ervaren. Je bevindingen rapporteer je vervolgens in je onderzoeksverslag. Natuurlijk ga je ook kijken hoe het stagebedrijf de dienst of het product kan verbeteren. Vaak mag je ook meewerken aan het implementeren van jouw aanbevelingen. Een stageopdracht voor studenten die van onderzoek houden en goed kunnen communiceren.

 

Bekijk hier wat veelvoorkomende stages en afstudeeropdrachten zijn. Het gaat slechts om voorbeelden. Dit houdt in dat je uiteraard ook voor andere opdrachten mag kiezen die niet op de lijst staan.

 

Marketing stages of afstudeeropdrachten

- Opzetten marktonderzoeken
- Opzetten marketingplan
- Businessplan uitwerken
- Nieuw product in de markt zetten
- Klanttevredenheidsonderzoek
- Imago-onderzoek
- Haalbaarheidsonderzoek
- Ondernemingsplan
- Online marketingplan / -strategie
- Salesplan opstellen

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.