3 tips om het vak Statistiek te halen

Statistiek: een woord waar het merendeel van de studenten niet erg blij van wordt. Helaas maakt dit vak toch onderdeel uit van veel opleidingen en kom je hier als student niet onderuit. Hoe zorg je dat je dit vak toch goed afsluit?

 

1. Ga naar college

Helaas is er geen wonderbaarlijke manier waardoor je statistiek na één dag helemaal onder de knie hebt. Het is dus belangrijk dat je altijd naar je colleges en werkgroepen gaat om dit onderwerp echt te begrijpen. Het wordt erg lastig om het geheel te snappen, als je regelmatig colleges en dus belangrijke onderwerpen mist. 

 

2. Stel vragen meteen

Daarnaast is het ook belangrijk om iemand direct om meer informatie of hulp te vragen, wanneer je een bepaald onderdeel niet helemaal begrijpt. Het wordt alleen maar lastiger om het vervolg te begrijpen, als je de basis niet snapt en deze vragen uitstelt. Durf dus gerust vragen te stellen aan je docent of studiegenoten! 

 

3. Oefenen, oefenen en oefenen

De beste manier om statistiek echt onder de knie te krijgen is door veel te oefenen. Zorg er daarom voor dat je tijd besteedt aan opdrachten en oefententamens om te kijken wat je al begrijpt en waar je eventueel nog meer aandacht aan moet besteden. 

 

Kortom, statistiek is een lastig vak, maar als je er voldoende tijd en werk insteekt, dan ga jij dat tentamen gewoon knallen! 

Toon resultaten