Tips om goed te studeren

Studeren: waarschijnlijk het minst leuke deel van je studententijd. Je komt er echter niet onderuit en het is toch belangrijk dat je goed studeert zodat je je vakken haalt. Hoe maak je het jezelf makkelijker om alle stof goed te bestuderen?

 

Ga naar college

Het klinkt afgezaagd, maar toch is het van belang dat je naar ieder college gaat. Door naar college te gaan en aantekeningen te maken, neem je al een groot deel van de stof op. Hierdoor gaat het studeren voor je tentamen vervolgens een stuk gemakkelijker en sneller. 

 

Maak zelf een samenvatting

Een andere optie om de lesstof goed te beheersen is het maken van een samenvatting. Als je een samenvatting aan het schrijven bent, moet je de stof wel aandachtig doorlezen om de belangrijkste elementen uit de tekst te kunnen selecteren. Door het maken van een samenvatting onthoud je ook al een deel van de stof. Bovendien is het fijner om te studeren aan de hand van een samenvatting, dan te leren uit een dik boek. Vind je het lastig om zelf een samenvatting te maken? Bekijk dan deze tips voor het schrijven van een goede samenvatting in korte tijd. 

 

Laat je niet afleiden

Als je eenmaal echt gaat beginnen met leren voor je tentamens, is het belangrijk dat je je niet laat afleiden. De ene student leert liever in de bibliotheek, de andere student leert liever thuis in zijn kamer. Zorg er in ieder geval voor dat je je in een rustige omgeving bevindt en dat je je niet laat afleiden door anderen of je telefoon. 

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.