Wat doet een stagedocent?

Je hebt bij je stage of afstudeeropdracht altijd twee begeleiders. Allereerst de begeleider vanuit je opleiding, ook wel stagedocent genoemd. Het is zijn taak om jou te sturen richting het behalen van je stage of afstudeeropdracht. De stagedocent zal begeleiding bieden bij het vormgeven van de structuur van je stage of afstuderen en geeft aan aan welke richtlijnen je stageverslag of afstudeerrapport dient te voldoen. Bovendien kun je bij je stagedocent terecht met vragen over je eindproduct of voor problemen met je stage of afstudeeropdracht. Je hebt iedere maand of iedere twee maanden contact met hem om je voortgang te bespreken en om ervoor te zorgen dat je op tijd je stage of afstuderen kan afronden.


Vaak is het gebruikelijk dat de stagedocent ook een keer gedurende de stageperiode op bezoek komt bij het stagebedrijf. De stagedocent maakt kennis met het stagebedrijf en de stagebegeleider om een indruk te krijgen van de werkplek en werkzaamheden van de student. De stagedocent zal vaak tijdens het stagebezoek met de student diens voortgang bespreken en bekijken welke vaardigheden, doelen en competenties de student nog kan verbeteren of ontwikkelen. De stagedocent bepaalt uiteindelijk of je stage of afstudeeropdracht wordt goedgekeurd. Het is dus aan te bevelen goed naar hem te luisteren.

 

Welkom

Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.