De beste HBO-stages, hoe regel je die?

Als HBO-student moet je minimaal twee keer stage lopen. Doorgaans moet je tijdens je eerste stage een half jaar meelopen op een afdeling. Zo'n stage wordt ook wel een meeloopstage genoemd. Je krijgt de mogelijkheid om ervaring op te doen in het beroepsveld waarin je studeert. In de praktijk betekent dit dat je tijdens een HBO-stage voor 100% meewerkt op een afdeling. Er bestaat meestal ook een mogelijk om voor 50% mee te werken op een afdeling en voor 50% bezig te zijn met een kleine opdracht. Deze laatste optie is verplicht bij veel HBO-stages.

 

Bijbaantjes en stagevergoeding tijdens HBO-stages

Voor veel studenten is de eerste keer stage lopen best pittig. Je wilt je eerste HBO-stage goed afronden, maar tegelijkertijd ook je vriendschappen en bijbaantje onderhouden. Denk er voor de start van je stage goed over na hoe je dit gaat doen. Maak goede afspraken met je stage bedrijf en het bedrijf waar jij in de avonden of in het weekend werkt, en zorg ervoor dat je ook wat vrije tijd overhoudt. Op deze manier kan jij ervoor zorgen dat jouw stage periode een succes wordt!

 

Sommige studenten vinden het lastig om te bepalen waar zij stage willen lopen. StageMax zoekt op basis van jouw vaardigheden en wensen naar de ideale stage. Wij weten welke eisen jouw hogeschool stelt aan je HBO-stage. Daardoor kunnen we voor jou op zoek naar de ideale stageplek. Je moet uiteindelijk zelf zorgen voor de goedkeuring van je stage.

 

HBO-stages per studierichting

 

Ben jij op zoek naar de beste HBO-stages? Schrijf je dan direct in bij StageMax!Toon resultaten