Zo vind je een goede stageplaats

Je moet een stageplaats zoeken, maar hoe pak je dat aan? StageMax geeft je vijf tips.

Tip 1: Begin op tijd

Stageplaatsen zoeken is soms erg moeilijk. Begin daarom op tijd met zoeken. Veel studenten beginnen te laat met zoeken, waardoor ze genoodzaakt zijn een stageplaats te accepteren die niet bij ze past of waarvoor ze ver moeten reizen.

Tip 2: Denk aan de eisen van je opleiding

Bedenk van tevoren of de stageplaats die je gevonden hebt, voldoet aan de eisen die je opleiding stelt. Je hebt een probleem als je opleiding je stageplek twee weken voor aanvang niet goedkeurt.

Tip 3: Wat past bij mij?

Denk vooraf na over wat voor een organisatie bij jou past. Klein, groot, informeel of liever een internationaal georiënteerd bedrijf? Een stageplaats zoeken verloopt vlotter als je weet wat je wilt.

Tip 4: Zoek overal.

Het internet is een goed medium om een stageplaats te zoeken. Je kunt eventueel ook informeren bij bekenden en studiegenoten.

Tip 5: Schrijf je in bij StageMax

Last but not least: schrijf je in bij StageMax! Hierdoor kunnen wij ook naar jouw ideale stageplaats zoeken. Dankzij onze persoonlijke werkwijze, zitten onze stagiaires altijd goed op hun plek. Onze dienstverlening is gratis voor jou, dus waar wacht je nog op? Schrijf je nu in!Toon resultaten