Veelgestelde vragen

 

Top 10 veelgestelde vragen

Heb je een vraag over bijvoorbeeld een vacature, je sollicitatie of onze werkwijze? Kijk dan eens of deze tussen de top 10 meest gestelde vragen staat. Klik op de betreffende vraag en je zult automatisch naar het antwoord worden verwezen, zodat je niet verder hoeft te zoeken.

 

Staat jouw vraag hier niet tussen? Dan kun je een mailtje sturen naar info@stagemax.nl. We zullen ons best doen om je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden.

 

 

1. Ik heb gesolliciteerd op vacature X en heb tot op heden nog niets gehoord van mijn sollicitatie. Hoe staat mijn sollicitatie ervoor?

Vanwege het grote aantal sollicitaties kunnen wij helaas niet altijd reageren en nemen we telefonisch contact op voor een kennismaking als we op basis van je cv en motivatiebrief voldoende aanknopingspunten zien.

 

2. Ik heb gesolliciteerd op vacature X. Wanneer krijg ik hier iets over te horen?

Als wij denken dat je profiel goed past bij de opdracht en wij op basis van je cv en motivatiebrief voldoende aanknopingspunten zien, dan nemen wij contact met je op voor een eerste telefonische kennismaking.

Wanneer je na één week na je reactie niks van ons hebt vernomen, dan kan je er vanuit gaan dat je voor deze vacature niet bent meegenomen in de procedure. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je een mailtje sturen naar sollicitaties@stagemax.nl. Wij zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.

 

3. De vacature spreekt mij aan, maar ik kan me geen volledig beeld vormen van het bedrijf. Zou u mij de naam van het bedrijf kunnen geven?

Wij mogen de naam van het bedrijf in de beginfase helaas niet prijsgeven, aangezien het bedrijf ons heeft gevraagd om de gehele voorselectie te verzorgen voordat een kandidaat aan hen wordt voorgesteld. Daarom beschrijven wij de branche/sector waarin het bedrijf werkzaam is, maar kunnen we niet dusdanig gedetailleerd zijn omdat de identiteit van het bedrijf erg makkelijk valt te achterhalen. 

 

4. Ik heb een mail van jullie ontvangen waarin werd gevraagd of ik mijn beschikbaarheid en cv wilde sturen. Waarom ben ik vervolgens niet meer uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek?

Wij vragen om je beschikbaarheid omdat de bedrijven waar wij mee samenwerken het vaak erg druk hebben. Dat betekent dat de contactpersoon waar je mogelijk een gesprek mee zult hebben een erg volle agenda heeft. Als je geselecteerd bent door een van onze accountmanagers en voorgesteld wordt aan het bedrijf, dan sturen zij de dagen waarop jij beschikbaar bent naar de contactpersoon zodat deze, op basis van diens beschikbaarheid, een datum voor het sollicitatiegesprek in kan plannen.

 

5. Ik woon zelf ver van Nijmegen af. Dien ik toch naar jullie kantoor te komen voor een intakegesprek?

Wanneer je ver van Nijmegen af woont en een persoonlijk intakegesprek op kantoor niet mogelijk is, dan kan er een intakegesprek via Skype plaatsvinden.

 

6. Ik zit momenteel in het buitenland voor mijn minor/studie. Is er een andere mogelijkheid om een persoonlijk intakegesprek te houden zonder dat ik langs jullie kantoor in Nijmegen hoef te komen?

Wanneer je in het buitenland verblijft, dan wordt het uiteraard erg lastig om in persoon langs ons kantoor in Nijmegen te komen. In dat geval is het mogelijk om een intakegesprek via Skype te houden.

 

7. Bieden jullie ook stages in het buitenland aan?

StageMax biedt voornamelijk stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties binnen Nederland aan. In sommige gevallen kan het echter zo zijn dat een Nederlands bedrijf vestigingen in het buitenland heeft en bijvoorbeeld op zoek is naar een afstudeerder die een marktonderzoek naar een buitenlandse markt gaat uitvoeren of een starter die een internationaal georienteerde functie zoekt.

 

8. Kan ik ook 2 of 3 dagen in de week stage lopen? Ik ben slechts 2 of 3 dagen in de week beschikbaar, omdat ik deeltijd studeer of de overige dagen naar school moet.

De meeste bedrijven zoeken een stagiair of afstudeerder voor 5 dagen per week. Hou er daarom rekening mee dat niet alle bedrijven open staan voor een stage voor 2 of 3 dagen in de week.

 

9. Hoeveel dagen in de week kan ik tijdens mijn stage aan mijn afstudeeronderzoek besteden? Wordt er van mij verwacht dat ik naast mijn onderzoek ook meewerk in het bedrijf?

Het is vrij gebruikelijk dat je naast je afstudeeropdracht ook praktijkervaring opdoet en een deel meewerkt binnen het bedrijf. Het verschilt echter per bedrijf wat van jou verwacht wordt. Bij het ene bedrijf kun je drie dagen aan je afstudeeronderzoek besteden en werk je twee dagen mee, terwijl het andere bedrijf verwacht dat je de helft van je tijd meewerkt binnen het bedrijf. 

 

10. Bieden jullie ook MBO-stages aan?

Nee, StageMax biedt uitsluitend stages, afstudeeropdrachten en startersbanen voor HBO- en WO-studenten en afgestudeerden aan.

 

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste stages, afstudeeropdrachten of startersbanen? Schrijf je dan gratis in bij StageMax en wij houden je via e-mail op de hoogte van onze nieuwste vacatures in jouw studierichting en regio!

Volg StageMax op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van onze nieuwste vacatures en diverse tips omtrent studeren, stages, afstuderen of solliciteren te ontvangen.

 

 
Download onze whitepaper

Bent u op zoek naar meer informatie over stagiairs, afstudeerders of starters binnen uw vakgebied? Download dan gratis onze whitepaper.
Naam:
Bedrijfsnaam:
Telefoon:
E-mailadres:
Vakgebied:

Inloggen

Log in met je e-mailadres en wachtwoord, of maak gratis een account aan.

Wachtwoord vergeten

Vul je e-mailadres in en ontvang
een nieuw wachtwoord in je e-mailbox.